Wie komt dit jaar in aanmerking voor de Leitz Service-Nederland Aanmoedigingsprijs?

Sinds de editie van het NK Straatmuzikanten 2019 heeft onze hoofdsponsor Leitz Service BV in Elst een aanmoedigingsprijs beschikbaar gesteld. Deze prijs is een schaal met de toren van Elst en bovenin, waar de haan als windwijzer fungeert, staat een gitaar. Het geheel is speciaal vervaardigd door de beroemde Delftse aardewerkfabriek De Koninklijke Porceleyne Fles, internationaal ook wel bekend als Royal Delft.

Leitz Service BV Nederland vindt dat iedereen voor deze prijs in aanmerking kan komen. ,,Buiten de sponsoring om willen wij ook een prijs toekennen aan een talent, gewoon ter aanmoediging. Het is een stimulansprijs”, legt Leitz Service-directeur Elst, Hans Pohlen, uit. ,,Of een artiest of een act nu pas op het NK Straatmuzikanten komt spelen of dat deze al jaren deelnemer is, dat maakt niet uit. Deze aanmoedigingsprijs moet een artiest of een act een goede stimulans geven”, aldus Hans Pohlen.

De eerste keer dat de Leitz Aanmoedigingsprijs in 2019 werd uitgereikt, kreeg zanger/gitarist Stef van den Heuvel uit het Brabantse Veghel. Hij meldde zich op het laatste moment aan voor het NK Straatmuzikanten en zijn talent werd door jury hooglijk gewaardeerd met deze fraaie schaal.

Stef van den Heuvel met de eerste Leitz Aanmoedigingsprijs in 2019.

Na de coronapandemie, waardoor het NK Straatmuzikanten twee jaar (2020 en 2021) geen doorgang heeft gevonden, kreeg het NK Straatmuzikanten in 2022 een vervolg. Deze keer ging de Leitz Aanmoedigingsprijs naar de accordeongroep De Oldtimers uit Elst. De leden van De Oldtimers zijn allemaal ouder dan 75 jaar. De juryleden vonden dat het gezelschap best wel een steun in de rug kon gebruiken en de groep kreeg daarvoor de schaal als stimulans.

Het gezelschap doet dit jaar niet mee aan het NK Straatmuzikanten. De leden van De Oldtimers zijn als gastgroep op zaterdag 17 juni wel te zien en te horen tussen 13:30 en 16:30 uur bij Attent Tertzio aan de Bachstraat 29 in Elst.

De leden van de Elster accordeongroep De Oldtimers, met de Aanmoedigingsprijs in 2022.

Wie wint de award dit jaar en wie overhandigt die prijs?

Wie wordt dit jaar de trotse eigenaar van de Leitz Aanmoedigingsprijs 2023? Nieuwsgierig? Kom kijken en luisteren op zaterdag 17 juni vanaf 11:30 tot 17:45 uur.
Bij afwezigheid van Leitz Service-directeur Hans Pohlen, die dan vanwege werkzaamheden in het buitenland verblijft, wordt de award deze keer uitgereikt door twee afgevaardigden. Dat zijn Carla, de echtgenote van Hans Pohlen, en Alex Kort, Human Resource Manager van Leitz Service.

Ga terug