Lees meer

Homepage

Over iets meer dan twee weken en dan is het eindelijk zover: Het NK Straatmuzikanten in Elst centrum

ELST, 28 mei 2024
De organisatie van het NK Straatmuzikanten kijkt momenteel verlangend uit naar de zaterdag voor Vaderdag. De editie van 2024 gaat over bijna twee weken, om precies te zijn zaterdag 15 juni, beginnen.
Een korte terugblik op Het NK Straatmuzikanten van 2023 op zaterdag 17 juni laat zien dat het geheel bijzonder prettig is verlopen. Ook de organisatie kan tevreden terugkijken met de participatie van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos, Carla Pohlen, echtgenote van Leitz-directeur Hans Pohlen, de hoofdsponsor van het NK Straatmuzikanten en Alex Kort, HR Manager van hoofdsponsor Leitz.
Natuurlijk kan een aantal zaken verbeterd worden, gelukkig maar. Met deze verbeterpunten gaan het bestuur en de organisatieleden dan ook mee aan de slag.

Er zijn momenteel 30 inschrijvingen, waarvan 2 deelnemers zich vanwege omstandigheden genoodzaakt zien zich terug te trekken uit het deelnemersveld.
Kijk op de site: https://nkstraatmuzikanten.nl/deelnemers-2024/
Vertrouwde gezichten zijn weer te zien en te horen, maar vooral veel nieuwe deelnemers. Want maar liefst 15 nieuwe deelnemers komen hun muzikale talenten en kwaliteiten tentoonspreiden.

Zoals gebruikelijk zijn de deelnemers aan het NK Straatmuzikanten geheel gratis te beluisteren en te bekijken!!! Een kleine geldelijke bijdrage in hun hoed, gitaarkoffer of ergens in hun directe omgeving is dan uiteraard van harte welkom voor de deelnemers.

De jury oordeelt zaterdagmiddag 15 juni en wijst de algehele winnaar aan. Die mag het beeld de Elstar, het symbool van de Betuwse appel, mee naar huis nemen!

Stromectol ist ein kostengünstiges Medikament, das gegen viele Arten von Parasiten wirksam ist. Das Breitband-Antiparasitikum enthält den Wirkstoff Ivermectin. Bestellen Sie stromectol kaufen ohne Rezept. Holen Sie sich die beste Behandlung für Parasiten und Würmer, wenn Sie in unserer Online-Apotheke einkaufen.

Lees meer

Leitz Service B.V. Elst hoofdsponsor NKS sinds 2019

Het Elster concern Leitz Service B.V. aan de Platinaweg 7-9 op het bedrijventerrein De Aam heeft zich na 2019 en nu ook in 2023 als hoofdsponsor van het NK Straatmuzikanten (NKS) gepresenteerd. Het bedrijf vestigde in 2018 in de Overbetuwse plaats, na meer dan 30 jaar het hoofdkantoor te hebben in Waddinxveen. Directeur Hans Pohlen van Leitz Service heeft al een tijdje met het idee rondgelopen om een vereniging of een organisatie in Elst en wijde omgeving met een financiële bijdrage te ondersteunen. Aangezien 2019 zeer goed bevallen is, heeft Leitz besloten dit ook vanaf 2020 voort te zetten.

Lees meer

Over het NK Straatmuzikanten

De eerste editie van het Elster Straatmuzikantenfestival werd door de stichting Muziek In Elst gepland op zondag 25 maart 2007. Het was door de beperkte voorbereidingstijd niet gelukt om veel straatmuzikanten te interesseren voor dit evenement. De deelname bleef beperkt tot enkele personen, die met kleine orgeltjes of andere instrumenten door het winkelcentrum trokken. Verder was de plaatselijke dweilband Bats Mar Deur present voor de muzikale sfeer in de Dorpsstraat van Elst.
Voor de tweede editie in 2008 werden muzikanten uit Elst en omgeving ook persoonlijk benaderd door leden van de stichting. In de opzet werd een competitie-element aangebracht, waarbij het publiek in de gelegenheid werd gesteld om te stemmen voor de publiekprijs. Bij de organisatie hiervan werd de stichting geholpen door leerlingen van het scholengemeenschap Westeraam. Die publieksprijs was een kunstwerk, een stenen beeld in de vorm van een Elstar.
Sindsdien wordt elk jaar het Straatmuzikantenfestival gehouden in het centrum van de Gelderse plaats Elst. Op de tweede editie werd gekozen om in juni, de zaterdag voor Vaderdag, het evenement te houden. Dat muziekevenement werd in 2013 officieel omgezet in het NK Straatmuzikanten, kortweg NKS. Bij het NKS draait het om het muzikale plezier en de gezelligheid. Maar omdat er om het Nederlands Kampioenschap wordt gestreden, maakt dat het evenement extra aantrekkelijk. Ieder jaar wordt er gestreden om de hoofdprijs, de door beeldend kunstenaar Els Mathijssen speciaal voor dit doel uit steen vervaardigde Elstar appel. De solist, het duo of de groep waarop de keuze valt, mag zich een jaar lang algeheel Nederlands Kampioen noemen. Als waardering mag de winnaar deze stenen Elstar mee naar huis nemen! De organisatie van het NKS is in handen van Stichting NK Straatmuzikanten Elst.

Recente aanmeldingen