The Amazing Stroopwafels weer als slotact bij NKS 2021

Bij de editie van 2019 was de formatie The Amazing Stroopwafels als slotact de attractie van het NK Straatmuzikanten. Op de editie van 2020 zou de band opnieuw fungeren als slotact. Deze 2020-editie is niet doorgegaan. Maar… er is goed nieuws! De mannen van dit Rotterdamse gezelschap komen wederom naar Elst voor een optreden.

8 januari 2021

ELST – Pal na de bekendmaking van afgelasting is contact gezocht met de voorman van de band, Wim Kerkhof. Hij heeft er alle begrip voor de afgelasting en heeft toegezegd om zaterdag 19 juni 2021 naar Elst te komen.
Voor de organisatie van het jaarlijkse muziekevenement, Stichting NK Straatmuzikanten, is het een grote eer om The Amazing Stroopwafels opnieuw te vragen als slotact van het NKS 2021. De band geldt immers als ‘The Godfather van de straatmuziek’.
In 2019 nam de groep, die naast kopman Wim Kerkhof bestaat uit Rien de Bruin en Arie van der Graaf, de Laurenspenning 2019 van de stad Rotterdam in ontvangst voor hun muzikale verdiensten en de manier waarop zij in hun liedjes hun vurige liefde voor Rotterdam en regio bezingen.
De zoon van Wim Kerkhof, Merlijn, heeft in datzelfde jaar een boek uitgebracht over de band, getiteld ‘Oude Maasweg kwart voor drie’. Het verbazingwekkende verhaal van The Amazing Stroopwafels.
Met hun inmiddels ‘evergreens’ geworden liedjes als ‘Oude Maasweg’, ‘De Reus’ en ‘Ik ga naar Frankrijk’ heeft The Amazing Stroopwafels sinds 1980 bewezen een fenomeen te zijn.
Bij NKS op zaterdag 19 juni 2021 verzorgt The Amazing Stroopwafels na afloop van het straatmuzikantenfestival de optredens.
Kijk even op: https://www.youtube.com/watch?v=734cYaofiRI

Ga terug