Stichting NK Straatmuzikanten luidt initiator Tonny Dulos uit

Elst, juni 2023

Na de prijsuitreikingen en de overhandiging van de Leitz Service Aanmoedigingpsrijs ging de aandacht uit naar een bijzonder moment. Het NK Straatmuzikanten editie 2023 was namelijk ook de laatste editie voor Tonny Dulos, initiatior van het Elster muziekfestijn. Hij heeft onlangs besloten om een stap terug te doen.

Vanaf de start van het evenement in 2007 was de Elstenaar er altijd bij betrokken en met dat muziekfestijn heeft Dulos de Overbetuwse plaats Elst goed op de kaart gezet. Hij wist muzikanten uit alle delen van ons land over te halen om aan het Elster Straatmuzikantenfestival, zoals het evenement de eerste jaren heette, deel te nemen. Haast iedereen in de muziekwereld kent Tonny Dulos wel.


Tonny Dulos wordt door NKS-presentator Hans Wagener toegesproken. Foto: Poohls Pix

Na zich al die jaren ingezet te hebben voor het Elster muziekevenement, later omgedoopt tot NK Straatmuzikanten, gaat hij het rustiger aandoen. Ook zijn gezondheid speelde een rol in zijn besluit om geen deel meer uit te maken van het bestuur.
,,Ik moet eerst denken aan mijn gezondheid en ik ga voortaan maar genieten van het NKS”. laat hij desgevraagd weten. Hij blijft overigens zijdelings betrokken bij het muziekevenement.
Zaterdag 17 juni 2023 werd Tonny Dulos door het bestuur van het NK Straatmuzikanten Elst in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een dinerbon.
Waarna het NKS-evenement afgesloten werd met een act van Arie van Het Gebroken Hartje.

Tonny Dulos na afloop van de huldiging gezamenlijk met de muzikanten en burgemeester Patricia Hoytink-Roubos op de foto. Foto: Poohls Pix

Nawoord van Tonny Dulos

Enkele dagen na het evement liet Tonny van zich horen.
,,Ik heb genoten van die dag. Het was een zeer geslaagde NKS”, gaf het voormalig bestuurslid aan. ,,Ik heb twee dagen nodig gehad om bij te komen, maar ik vond het geweldig!”

Ga terug