NK Straatmuzikanten 2023 in beeld gebracht

Foto’s zijn gemaakt door de fotograaf van Stichting NKS.

De zogeheten brood- en beleggroep vanaf 07:00 uur in actie. Van links naar rechts: Hans (staand), Gerard, Anja, Nannie en Sandra.

Vanaf 10:00 uur is het wachten op de komst van de deelnemers. Van links naar rechts: Yoke (jurylid), Sandra, Joost (jurylid), Anita (jurylid) en Tonny, initiator van het Elster muziekfestival.

Poserend voor de fotograaf voor de jaarlijkse groepsfoto met de dan aanwezige muzikanten.

Uit Enkhuizen de formatie Bottle Up And Go in actie in de Halve Morgen.

De 16-jarige Elske uit het Overbetuwse Elst doet voor de eerste keer mee aan het NK Straatmuzikanten.

Een familieband is de groep Mus!ck. Al jaren vaste deelnemer aan het NKS, Soms met vijf, soms met vier en ook eens alleen één. De leden komen onder meer uit Westervoort, Heerenveen en Veldhoven.

Het St. Werenfriedplein vormt een gezellig deel van het muziekevenement.

Helemaal uit Den Haag komt bluesgitarist en zanger Floyd Krijgsman. Ook hij is nieuw op het NK Straatmuzikanten.

Het SmartLappenKoor (SLK) Lingewaard verzorgt behalve in de hal van Albert Heijn Driessen ook een sessie op en voor het podium op het St. Werenfriedplein.

In spanning wordt gewacht op wat presentator/speaker Hans Wagener gaat zeggen wie de winnaars zijn. Op de foto van links naar rechts: Hans Wagener, Arie van Het Gebroken Hartje (slotact), organisatielid/geluidsman Bert, Patricia Hoytink-Roubos (burgemeester gemeente Overbetuwe), Alex Kort (HR Manager van hoofdsponsor Leitz) en Carla Pohlen (echtgenote van Leitz-directeur Hans Pohlen die op deze dag niet aanwezig kan zijn).

Het publiek luistert naar wat presentator Hans Wagener gaat aankondigen. In het publiek drie EHBO’ers met gehele hesjes. Van links naar rechts: Ineke Keizer, Margareth Rozenburg (stagiaire) en Koen Jansen.

Elske kijkt verrukt over haar uitverkiezing als winnaar bij de Solisten. Links een van de twee jongste juryleden van het NKS, Nick.

Theo en zoon Kjeld (tweede van links) van de groep Kjelmar uit Zevenaar zijn uitgeroepen tot winnaar in de categorie Duo’s

Het zonnige weer heeft ook een nadeel, zoals tegen het licht inkijken met geknepen ogen. Goed verbeeld door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos, Carla Pohlen en Alex Kort (beiden van hoofdsponsor Leitz) op deze foto.

Alex Kort, Hoofd Personeelzaken van hoofdsponsor Leitz, heeft zojuist het publiek toegesproken dat het Elster bedrijf altijd op zoek is naar technisch talent. Dus, wie denkt een carrière-switch te gaan maken of aan de slag wil kan even kijken op de website van Leitz: https://www.leitz.org/nl-nl/werken-bij-leitz/vacatures/

De Leitz Aanmoedigingsprijs, een fraai Delfts aardewerk met de toren van Elst, is door Alex Kort (Hoofd Personeelzaken van hoofdsponsor Leitz) en Carla Pohlen (echtgenote van Leitz-directeur Hans Pohlen) uitgereikt aan de formatie Mus!ck.

Ga terug