40 jaar The Amazing Stroopwafels: Nog steeds amazing!

De formatie The Amazing Stroopwafels verzorgt op zaterdag 15 juni, tijdens het NK Straatmuzikanten in de Overbetuwse plaats Elst, een optreden. In de maand maart viert de band het heuglijke feit dat de groep 40 jaar bestaat.

De band The Amazing Stroopwafels bestaat op 21 maart 2019 40 jaar. Foto: PR


ELST – Het was op 21 maart van 1979 dat de groep in het leven werd geroepen door Wim Kerkhof en Fred Piek. Omdat er in twee talen gezongen wordt, besluiten ze om voor een tweetalige naam te kiezen: The Amazing Stroopwafels zijn geboren. Ze spelen op straat, maar tegelijk ook in zaaltjes, cafés, sociëteiten en clubs. Het loopt al gauw storm met de optredens en in het najaar besluit het duo om uit te breiden. In de nieuwe bezetting speelt contrabassist Wim Kerkhof toetsen, Arie van der Graaf speelt de elektrische gitaar, Koos Pakvis bespeelt basgitaar en Louis Debij is de drummer. Multi-instrumentalist Rens van der Zalm schuift geregeld aan.
In 1980 nemen the Amazing Stroopwafels hun een eerste lp op, die wordt uitgebracht door Universe. De A-kant is in het Nederlands, op de B-kant staan Engelstalige nummers. In 1981 verscheen het tweede album met daarop het nummer Oude Maasweg.
Dat is de grootste hit van de band en Oude Maasweg is nog regelmatig op de radio te horen.
Zaterdag 16 maart hebben de leden van The Amazing Stroopwafels het 40-jarig jubileum in Rotterdam gevierd en dat ging ook gepaard met een boekpresentatie over de band. Het boek is geschreven door Merlijn Kerkhof, de zoon van Wim Kerkhof.

Ga terug